Tekstil za hotele je zelo pomemben del opreme prostorov, ki se uporabljajo za turistične namene. Ne samo, da s pravilno izbranimi dekoracijami  lahko pričaramo zelo različne ambiente , imeti mora tudi specifične lastnosti glede same uporabnosti in funkcionalnosti.Prav tako pa ustvarja vizualen vtis, ki je ključnega pomena pri predstavitvi na Bookingu ali na spletni strani.

Zavese za hotel

Zavese so prve na tem seznamu, ki morajo razen estetske naloge izpolniti  še ostale kriterije, od varnosti pred nezgodami, do ostalih, kot so npr:

  • Zatemnitev prostora sredi dneva, za ta namen uporabljamo dim out ( cca 80% zatemnitev)ali black out ( 100% zatemnitev) kot dekorativno tkanino. Na voljo je zelo bogata izbira enobarvnih in tiskanih tkanin, ki jih lahko vključujemo tudi v ostale dekorativne elemente interierja, npr. posteljna pregrinjala ali okrasne blazine.

tekstil za počitniške objekte

tekstil za počitniške objekte

  • Med osnovnimi zavesami lahko izbiramo med različnimi tipi suvel, voalov ali žakardnih tkanin, ki so v prvi vrsti nezahtevne za vzdrževanje , poleg tega pa so to tudi cenovno ugodne izbire, glede na to, da moramo računati s pogostejšo menjavo v primerjavi z dekorativnimi tkaninami.

Tekstil za hotelsko posteljnino

Posteljnina je ravno tako izredno pomemben del tekstilnega interierja. V hotelih mora biti še posebej skrbno izbrana, saj bo morala prenesti v prvi vrsti veliko število pranj pri višjih temperaturah.

Primerne osnovne tkanine za hotelsko posteljnino so bombažne, pri čemer naj bo gramska teža bombažne tkanine nad 100gr/m2.

S tem se izognemo prehitri obrabi in obenem povečamo udobje ,saj nekoliko težja tkanina blagodejno vpliva tako na izgled kot na počutje. V zadnjem času so v porastu tudi lanene tkanine, ki se zlasti dobro obnesejo v obmorskih krajih, kjer že po tradiciji lan zaseda prvo mesto.

Kakorkoli, pri lanu se moramo že vnaprej odpovedati zglajenemu in zlikanemu videzu, saj gre za naravno vlakno z izredno močnim karakterjem.